Skip to content

Vanliga frågor

Om BL Finans, Elsa Försäkring och vårt samarbete

Vad är BL Finans?

BL Finans är vårt initiativ för att erbjuda våra kunder finansiella tjänster som vi tycker är bra. Genom samarbeten med innovativa och solida aktörer som sänker kostnader med hjälp av bland annat ny teknik, kan vi erbjuda några av marknadens förmånligaste lösningar när det gäller försäkring, finansiering och kapitalförvaltning.

Vad är Elsa Försäkring?

Elsa Försäkring är ett analysföretag som jobbar med att analysera kundinformation för att ta fram ett anpassat försäkringsskydd. Elsa Försäkring samarbetar med Länsförsäkringar, där Länsförsäkringar är försäkringsgivaren. Elsa försäkring bevakar och analyserar ditt försäkringsbehov och ger informationen vidare till Länsförsäkringar som kontaktar dig för att se till att du är rätt försäkrad.

Varför jobbar Björn Lundén med Elsa Försäkring?

Inom BL Finans har vi valt ut samarbetspartners som vi tycker kan ge våra kunder bra tjänster och mervärde, och som är innovativa och hjälpande i företagandet. Det är viktigt att de vi jobbar med delar våra värderingar. BL Finans har ett samarbete med Elsa Försäkring som i sin tur har valt att samarbeta med Länsförsäkringar kring försäkringslösningar till er. Vi i Näsviken har sedan 2020 arbetat med Elsa Försäkring och vi både gillar människorna bakom företaget och det de försöker åstadkomma i försäkringsbranschen.

Hur fungerar det?

Genom att godkänna att Elsa Försäkring får tillgång till din bokföringsdata så ges möjlighet för Elsa Försäkring att bevaka din bokföring för att se att du är rätt försäkrad över tid. Med ditt medgivande analyserar Elsa Försäkring dina uppgifter som påverkar ditt försäkringsbehov eller försäkringspremie. Elsa Försäkring ser till att Länsförsäkringar har rätt uppgifter för att skräddarsy en unik lösning för dig och ditt företag.

Varför måste jag gå med på att dela bokföringsdata med BL Finans-partners, som Elsa Försäkring?

Dels för att det är omöjligt att bygga enkla, välfungerande tjänster utan att data skickas mellan systemen, dels för att du får bättre erbjudanden om partners till BL Finans kan bedöma ditt företag utifrån den data som finns just i stunden. Skulle man titta på bara årsbokslutet skulle du ofta få en sämre deal, eftersom vår partner då inte vet vad som hänt sedan dess. Ofta kan ditt bolag ha växt sedan bokslutet, och då ser Elsa Försäkring det. Traditionella försäkringsbolag ber oftast om uppdaterade räkenskaper och ibland affärsplan. Med datadelning slipper ni allt sådant. Din data säljs eller delas aldrig vidare av våra partners.

Är mina data säkra när de delas med externa parter?

Ja, vi på Björn Lundén ställer höga krav vad gäller datarättigheter och har valt samarbetspartners vi vet hanterar data på rätt sätt. Dessa får, likt oss, aldrig dela eller sälja vidare dina unika data till någon tredje part utan ditt explicita godkännande. För den data som delas med Elsa Försäkring blir Elsa Försäkring personuppgiftsansvariga och följer dataskyddsförordningens regler och riktlinjer.

Hur kan det funka så smidigt med Elsa Försäkring?

Elsa Försäkring är ett av de mest innovativa insurtechbolagen i Sverige och de har avancerad teknik som gör försäkringsanalysen. Vi på BL Finans har lagt mycket tid på att tekniskt bygga ihop våra tjänster, vilket ger dig som användare möjlighet att vara Rätt Försäkrad till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Vilka är Elsa Försäkring?

Elsa Försäkring är ett techbolag som verkar inom försäkringsanalys. Elsa förmedlar inte försäkring utan tar fram uppgifter och analyserar dessa. Analysen lämnas vidare till Länsförsäkringar som tar fram en kundanpassad försäkring till dig.

Hur ansöker jag?

Du gör din ansökan direkt i Björn Lundén-appen under BL Finans. Elsa Försäkring analyserar dina data och informerar Länsförsäkringar som kontaktar dig med ett försäkringserbjudande. Du sparar både tid och pengar.

Vad kostar det?

Tjänsten kostar ingenting för dig som företagare. Elsa Försäkring och Björn Lundén får ersättning för sitt arbete från Länsförsäkringar.

När blir jag kund?

Du blir kund hos Elsa Försäkring i samband med att du godkänner Elsa Försäkrings allmänna villkor och Integritetspolicy.

Rätt försäkrad – varje dag

Försäkring upplevs som ganska svårt att sätta sig in i, därför finns Elsa Försäkring. Vi vill att du har rätt försäkring vid rätt tid. Du kan spara mycket på att vara rätt försäkrad, framförallt när det händer något.

Vi lägger en bevakning på dig och letar löpande efter förändringar så du alltid har rätt skydd till rätt kostnad. När Elsa Försäkring identifierar en förändring i din risk så kontaktar Länsförsäkringar dig och så kommer ni överens om vad ni ska göra.

Löpande se över sina försäkringar

Som företagare är det viktigt att se över sina försäkringar regelbundet. En del saker går att förebygga, andra går att förbereda sig för. Om olyckan är framme är det väldigt viktigt att din försäkring är baserad på t ex korrekt omsättning, antal anställda, inventarier, osv. Annars kan det bli riktigt dyrt för dig som företagare.

Elsa Försäkring kan även identifiera om ditt företag saknar försäkringar som bör finnas för ditt bolag, din bransch, osv.

Genom att konkurrensutsätta dina försäkringar regelbundet kan du som företagare med stor sannolikhet sänka dina försäkringskostnader. Elsa Försäkring gör jobbet åt dig.

Försäkring för ditt företag

Oavsett om det är försäkringar för ditt företags verksamhet eller fordon så har Länsförsäkringar rätt försäkringar för dig. Länsförsäkringar är marknadsledande både när det gäller omfattning och pris, dvs rätt samarbetspartner för dig och ditt företag. Försäkringen anpassas för att passa just ditt företags förutsättningar.

Tjänstepension till dig och dina anställda

Länsförsäkringar har försäkringar och sparande som gör att oavsett vad som händer så är du och dina anställda i trygga händer.